Proč upřednostnit konzervy pro psy před granulemi?

Přemýšlíte nad tím, jestli svého psa krmit konzervami nebo granulemi. Rozdíl mezi mokrým a suchým krmivem není jen v konzistenci, ale také ve složení a obsahu výživných látek. Proč vsadit na konzervy a v čem jsou lepší než granule?

Krmivo v konzervách je kvalitnější

Konzervy pro psy mohou být skvělým zdrojem výživy v podobě mokrého a chutného jídla. Mnohé konzervy pro psy obsahují vysoce kvalitní bílkoviny a další důležité vitamíny a minerály, které pomáhají udržovat zdraví vašeho psa i štěněte. Používání konzerv jako součásti stravy vašeho zvířete navíc pomáhá zajistit jeho správnou hydrataci, protože většina konzervovaných výrobků obsahuje vyšší množství vlhkosti než suché granule. Výhody krmení konzervami spočívají především v chutnosti krmiva a v jeho složení.

Konzervy psům chutnají více

Kromě toho mohou mít někteří domácí mazlíčci raději jídlo, které je ve vlhké formě, a ne v suché. Při výběru jakéhokoli druhu krmiva pro domácí zvířata je však důležité přečíst si etiketu a ujistit se, že složení vyhovuje vašim potřebám i potřebám vašeho zvířete. Předtím, než se rozhodnete pro konkrétní druh konzervy, je lepší se nejprve poradit se svým veterinárním lékařem. Poraďte se s ním také o velikosti krmné dávky a obecně o tom, jak krmit konzervy. Dostanete jistě mnoho cenných rad.

Snazší trávení

Konzervy jsou snadněji stravitelné než granule, protože díky obsahu vlhkosti je psí žaludek rychleji rozkládá a vstřebává živiny. Konzervy navíc obsahují méně sacharidů a více bílkovin než suché granule, takže jsou lepší volbou pro psy se sklonem k zažívacím problémům. Celkově lze říci, že konzervy pro psy jsou skvělým zdrojem živin a pomáhají udržovat zdraví vašeho štěněte i dospělého psa. Pro některé domácí mazlíčky je krmivo v konzervách také chutnější a díky vyššímu obsahu vlhkosti lépe stravitelné. Před přechodem na konzervy se vždy nejprve poraďte se svým veterinárním lékařem. Co se týče chuti psa, může být přechod z granulí na konzervy mnohem snazší než z konzerv na granule. Pokud se rozhodnete, že konzervy jsou pro vaše zvíře tou správnou volbou, dbejte na výběr vysoce kvalitních výrobků. Konzervy pro psy mohou být pro mnoho domácích zvířat vynikajícím zdrojem výživy a mohou jim poskytnout všechny živiny, které potřebují pro zdravý život.